INSPIRACJE / Bez kategorii / 19 listopada 2018

Cukinia faszerowana

Podsuwamy pomysł na wykorzystanie cukinii

Składniki:

  • 3-4 duże cukinie
  • 300 g mięsa mielonego z indyka
  • puszka pomidorów
  • szczypta soli i pieprzu
  • mozzarella
  • oregano

Przygotowanie:
Cukinię dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Wydrąż pestki. Mięso mielone podsmaż na patelni z oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem. Duś z pomidorami i oregano. Przełóż mięso do wydrążonej cukinii i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180° przez 40 minut. Gotowe danie posyp mozzarellą.

Życzymy smacznego!

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i odwiedź naszą Poradnię!

ul. Upalna 2/3, I piętro
Białystok

516 497 077 | kontakt@poradniadietopraktyka.pl


Pobierz bezpłatnie nasz 
E-book